marți, 1 februarie 2011

Noua ordine.

     Conform noii legi  - "Necesitatea formei contrase" - totul, dar absolut totul, de la institutii publice, sedii politice, primarii si chiar sali de sport, aveau sa poarte denumiri abreviate, si, pentru a impinge pina la perfectiune masura luata, chiar si abrevierile trebuiau scrise cu litere mici, arial, 10, fara B. Economiile calculate de un expert erau uriase; 0,3w/imprimanta (cu laser), mii de coli format A4 economisite si cite si mai cite...Propunerea ca pensionarilor sa le fie interzis accesul la hirtie igienica, fu primita cu aplauze. Ei, sustinea cel cu propunerea, aveau din partea statului cupoanele de pensie, hirtie data de stat gratuit. Un impozit de cupon s-ar impune...
     Noua lege era considerata deasupra constitutiei, deoarece fusese aprobata prin ordonanta guvernamentala, si, cum spuneau autorii avea sa schimbe fundamental nivelul de trai al multimii tacilor, tacii fiind denumirea abreviata data poporului tacut din spatiul carpato-danubian.
    Se impunea o limita. Si pe buna dreptate. Alesul, primul tac al tarii nu putea fi numit simplu - tac. Nu! Dupa lungi dezbateri, s-a convenit - BUTAC. Notiunea impletea prin subliminalul indus atit ierarhia primilor doi mari conducatori cit si o apropiere de cei condusi - tacii.Unde pui ca avea si rezonante istorice. In treacat fie spus, interventia ospatarului de la palatul prezidential fu considerata perfect justificata. El sugera ca un ordin dat Academiei Romine de a scote din dex-ul limbii cuvintul butac, ar elimina multe confuzii de nedorit. Avea sa fie avansat pe loc, cu prima medalie alata la indemina. In toiul dezbaterilor,au fost admise doua amendamente;
 - legalizarea vinzarii laptelui de mama.
 - scumpirea piinii cu conditia (de bun simt)  ieftinirii manusilor de box.
      In rest, de la presedinti de consilii judetene la primari, prin aproximari succesive si ajustari s-a ajuns la - pritaci. Simplu. Urmarile nu se vor lasa asteptate. Da. Se pasea hotarit spre prosperitate.Noi, tacii nu puteam intelege.

                                           *

    Vom vedea, apelind la bunavointa dvs. cum se va desfasura o sedinta cu pritacul municipiului nostru.                  Frumoasa, moralizatoare si instructiva.

                                             *


                                                         Ben Ungar.